PDA

View Full Version : putting auto-reset breakers on spikes


Rickertsen2
03-04-2003, 06:36 PM
Does anybody know if it is legal to put auto-resetting breakers in the fuse sockets on the spikes?

Warren Boudreau
03-04-2003, 09:19 PM
I think that there was something in the rules about that. Anyway, you shouldn't need to do that. The SPIKES need to be hooked up to 20 breakers on the fuse panel. The 20 amp fuses on the SPIKES themselves are simple automobile fuses that you can get at any auto parts store. If you are burning those fuses out, more than likely you have something wired up wrong. That's the only time I burned ours up.

Joe Ross
03-04-2003, 11:35 PM
You may put a 20 amp auto resetting breaker in place of the 20 amp fuse in the spike that controls the pump.

The Spike Relay modules have a 20A fuse installed onboard. This fuse may be replaced with a 20A circuit breaker when the Relay Module is used to control the air pump. This Relay Module must still be fed from a 20A circuit breaker at the breaker panel.

Don
03-05-2003, 10:35 AM
Cool, that's good to hear. If you don't mind me asking, where did you find that? Not that I don't trust you, but I'd like to see the rule myself before I do it.

DougHogg
03-05-2003, 11:42 AM
Originally posted by Don
Cool, that's good to hear. If you don't mind me asking, where did you find that? Not that I don't trust you, but I'd like to see the rule myself before I do it.

See the "The_Robot.pdf", Page 11, 3.2.3 Relay Modules

The rules are also available on Chief Delphi: See
http://hyperrules.chiefdelphi.com/index.php?viewgroup=59