PDA

View Full Version : can we use?


Allie
02-12-2002, 07:30 PM
can we use rubberbands on our robots? i know that seems like a dumb ? but we werent sure. thanx

Elgin Clock
02-12-2002, 07:32 PM
I would assume they would be considered a fastener, but if not depending on how you are going to use them maybe try cutting strips of the tubing and using them????

Clark Gilbert
02-12-2002, 07:43 PM
I would probably suggest using "latex tubing" rather than rubber bands...mainly because u already know its legal and i would bet it would work better than a rubber band in almost any situation...

:)

Elgin Clock
02-12-2002, 08:55 PM
Thanks Clark that's the stuff I was talking about. I forgot it's
"technical" name!
:rolleyes: :D

ChrisH
02-13-2002, 02:52 PM
I belive the AHL says you can use up to 5 (five) rubber bands up to a certain size.

But I don't have it handy so go look it up.

Ken Leung
02-13-2002, 03:54 PM
Under fasteners, it say:

Rubber Band, Large: 3-1/2" x 1/4" wide, Up to 5

And

Rubber Band, Small: 3-1/2" x 1/8" wide, up to 5

So... Total of 10 rubber bands you are limited to.