OCCRA
Go to Post My wife got mad at me when I told her I wanted to name our daughter Lotus. "What you mean the software?" she squawked. "No I mean the flower." I said. geeks, I swear.... - Koko Ed [more]
Home
Go Back   Chief Delphi > Technical > Programming
CD-Events   CD-Media   CD-Spy   FRC-Spy  
portal register members calendar search Today's Posts Mark Forums Read FAQ rules

 
Closed Thread
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1   Spotlight this post!  
Unread 02-17-2005, 12:54 AM
CompMaster CompMaster is offline
Registered User
#1580
 
Join Date: Jan 2005
Location: Israel
Posts: 9
CompMaster is an unknown quantity at this point
How do I enter the Autonomous mode?

we are working on regular form how do we enter the Autonomous mode?
(how can I enter the Autonomous mode?-how do I use it?)
  #2   Spotlight this post!  
Unread 02-17-2005, 01:00 AM
NoodleKnight's Avatar
NoodleKnight NoodleKnight is offline
24 Hours of LeMons?
FRC #0100 (WHS&CHS Robotics)
Team Role: Alumni
 
Join Date: Aug 2004
Rookie Year: 2003
Location: Davis, CA
Posts: 320
NoodleKnight has much to be proud ofNoodleKnight has much to be proud ofNoodleKnight has much to be proud ofNoodleKnight has much to be proud ofNoodleKnight has much to be proud ofNoodleKnight has much to be proud ofNoodleKnight has much to be proud ofNoodleKnight has much to be proud ofNoodleKnight has much to be proud of
Send a message via AIM to NoodleKnight
Re: How do I enter the Autonomous mode?

There are two methods, you can connect ports 6 and 8 on the OI to start autonomous mode, disconnect to stop (Many teams use an on and off switch to short the two pins) -- there are diagrams floating around (do a search) on how to make an autonomous dongle/faker, also since you are working with the competition port, you run the risk of messing up your OI if you do something wrong.
Another method is to set the team number on the OI to 0, tether the OI to the RC, then disconnect -- to stop the autonomous mode, set the team number on the OI to anything but 0, then re-tether. It's a safer way, but if the robot goes bezerk and you lose the tether then many bad things can happen.
__________________
WHS/CHS Robotics - Team 100 (2003-2006):
2006- Delphi's Driving Tommorow's Technology @ Davis | Imagery Award @ SVR | 2004- SVR Finalists (w/ 691 and 1280)| 2003- Delphi's Driving Tommorow's Technology @ Sac
  #3   Spotlight this post!  
Unread 02-17-2005, 02:11 AM
ten3brousone's Avatar
ten3brousone ten3brousone is offline
Kurayami o Samayou
None #1160
Team Role: Programmer
 
Join Date: Dec 2004
Location: San Marino
Posts: 32
ten3brousone is an unknown quantity at this point
Re: How do I enter the Autonomous mode?

we set our team number to 0, tethered bot, uploaded code, un tethered, and veen pressed reset (which i assumed only restarts the bot) and yet it does not work. we also changed team number, tethered, turned off bot, untethered, and turned bot on and we could not get it to work.
__________________
-Rookie plz bear with me thanks!
  #4   Spotlight this post!  
Unread 02-17-2005, 02:18 AM
NoodleKnight's Avatar
NoodleKnight NoodleKnight is offline
24 Hours of LeMons?
FRC #0100 (WHS&CHS Robotics)
Team Role: Alumni
 
Join Date: Aug 2004
Rookie Year: 2003
Location: Davis, CA
Posts: 320
NoodleKnight has much to be proud ofNoodleKnight has much to be proud ofNoodleKnight has much to be proud ofNoodleKnight has much to be proud ofNoodleKnight has much to be proud ofNoodleKnight has much to be proud ofNoodleKnight has much to be proud ofNoodleKnight has much to be proud ofNoodleKnight has much to be proud of
Send a message via AIM to NoodleKnight
Re: How do I enter the Autonomous mode?

Here's more detailed instructions:
-Set the team number on the Operator Interface to 0 (Both robot and operator interface should be powered, preferably no radio connection).
-Tether OI to Robot Controller (This should set the team number on the RC to 0).
-Disconnect tether from OI or RC (the robot should be running autonomous).

To stop autonomous:
-Set the team number on the OI to any number but 0.
-Re-connect tether.

If it doesn't work, try using the autonomous faker that many other teams use. Read this document for more information.
__________________
WHS/CHS Robotics - Team 100 (2003-2006):
2006- Delphi's Driving Tommorow's Technology @ Davis | Imagery Award @ SVR | 2004- SVR Finalists (w/ 691 and 1280)| 2003- Delphi's Driving Tommorow's Technology @ Sac
  #5   Spotlight this post!  
Unread 02-17-2005, 02:19 AM
ten3brousone's Avatar
ten3brousone ten3brousone is offline
Kurayami o Samayou
None #1160
Team Role: Programmer
 
Join Date: Dec 2004
Location: San Marino
Posts: 32
ten3brousone is an unknown quantity at this point
Re: How do I enter the Autonomous mode?

alright thanks
__________________
-Rookie plz bear with me thanks!
  #6   Spotlight this post!  
Unread 02-17-2005, 06:12 PM
Moloch's Avatar
Moloch Moloch is offline
Registered User
no team
 
Join Date: Feb 2005
Location: Michigan
Posts: 39
Moloch can only hope to improve
Re: How do I enter the Autonomous mode?

Why not just use this?

while (p2_sw_aux1 == 1 || autonomous_mode) /* DO NOT CHANGE! */

Total joystick control!
Closed Thread


Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
A little question about the autonomous mode Anton Programming 4 01-18-2005 01:08 PM
Wolrd Triple Play Autonomous Mode (WAM) Standards Natchez General Forum 3 01-11-2005 02:52 PM
Future of Autonomous Mode FadyS. Programming 41 05-24-2004 06:45 PM
autonomous mode problem on field Chris_C Programming 17 03-26-2003 06:11 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:24 PM.

The Chief Delphi Forums are sponsored by Innovation First International, Inc.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © Chief Delphi