OCCRA
Go to Post Its great for us as mentors to see students teaching other students and a robot being built from scratch without us. Maybe someday they won't need us at all!!! - DR3381 [more]
Home
Go Back   Chief Delphi > Technical > Control System
CD-Events   CD-Media   CD-Spy   FRC-Spy  
portal register members calendar search Today's Posts Mark Forums Read FAQ rules

 
Reply
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1   Spotlight this post!  
Unread 01-31-2012, 09:25 AM
stcywlkr stcywlkr is offline
Registered User
FRC #2640
 
Join Date: Jan 2012
Location: reidsville, nc
Posts: 8
stcywlkr is an unknown quantity at this point
crio not communicating with digital io module/sidecar

I cannot seem to get the crio to communicate with my digital io module, the blinking light on the sidecar representing the communication from digital i/o module is not blinking. Also, when I set a relay to forward or reverse, light for relay does not turn green or red. At a loss, any help would be greatly appreciated. I am able to control motors using jaquars and pwm but that is analog and going through a different card. Is there anything special that needs to happen to configure the digital io module/card. I have it in slot 2 of the crio.
Reply With Quote
  #2   Spotlight this post!  
Unread 01-31-2012, 10:25 AM
zaphodp.jensen zaphodp.jensen is offline
Alumni and Mentor of 3130
AKA: Pierce Jensen
FRC #3130 (East Ridge Robotics Ominous Raptors (E.R.R.O.R.'s))
Team Role: Mentor
 
Join Date: Oct 2009
Rookie Year: 2009
Location: Minnesota
Posts: 76
zaphodp.jensen is a jewel in the roughzaphodp.jensen is a jewel in the roughzaphodp.jensen is a jewel in the rough
Re: crio not communicating with digital io module/sidecar

Please search the forum before creating a new thread. There are now at least 20 of these threads that I have seen.

If you read the manual, you will find that all of the cables that shipped were defective. On the first KOP website, there is a link to fix the DB37 cables that shipped.
Reply With Quote
  #3   Spotlight this post!  
Unread 01-31-2012, 01:01 PM
stcywlkr stcywlkr is offline
Registered User
FRC #2640
 
Join Date: Jan 2012
Location: reidsville, nc
Posts: 8
stcywlkr is an unknown quantity at this point
Re: crio not communicating with digital io module/sidecar

Sorry, I did search and had found the threads regarding the faulty ribbon cables...we are not using that cable...using the db37 cable from last year.
Reply With Quote
  #4   Spotlight this post!  
Unread 01-31-2012, 01:03 PM
ebarker's Avatar
ebarker ebarker is offline
Registered User
AKA: Ed Barker
FRC #1311 (Kell Robotics)
Team Role: Mentor
 
Join Date: Jan 2006
Rookie Year: 2006
Location: Kennesaw GA
Posts: 1,331
ebarker has a reputation beyond reputeebarker has a reputation beyond reputeebarker has a reputation beyond reputeebarker has a reputation beyond reputeebarker has a reputation beyond reputeebarker has a reputation beyond reputeebarker has a reputation beyond reputeebarker has a reputation beyond reputeebarker has a reputation beyond reputeebarker has a reputation beyond reputeebarker has a reputation beyond repute
Re: crio not communicating with digital io module/sidecar

threads all over the place

2 problems.

DB37 cable

digital I/O goes in slot two, new arrangement for this year
__________________
Ed Barker
Reply With Quote
  #5   Spotlight this post!  
Unread 01-31-2012, 02:23 PM
stcywlkr stcywlkr is offline
Registered User
FRC #2640
 
Join Date: Jan 2012
Location: reidsville, nc
Posts: 8
stcywlkr is an unknown quantity at this point
Re: crio not communicating with digital io module/sidecar

Right...I have the module in slot 2 and I am not using the faulty ribbon cable. Any other recommendations? This is pretty frustrating because I am not one of those guys who fails to read directions and I thought I had done my homework here. Had already identified changes this year regarding the new slot for digital I/O and the faulty ribbon cable. Applied all of the applicable updates, etc. Currently at a loss here. Any help would be greatly appreciated. Several references to alot of other posts, are they in a different forum other than control system?
Reply With Quote
  #6   Spotlight this post!  
Unread 01-31-2012, 09:27 PM
Alan Anderson's Avatar
Alan Anderson Alan Anderson is offline
Software Architect
FRC #0045 (TechnoKats)
Team Role: Mentor
 
Join Date: Feb 2004
Rookie Year: 2004
Location: Kokomo, Indiana
Posts: 7,845
Alan Anderson has a reputation beyond reputeAlan Anderson has a reputation beyond reputeAlan Anderson has a reputation beyond reputeAlan Anderson has a reputation beyond reputeAlan Anderson has a reputation beyond reputeAlan Anderson has a reputation beyond reputeAlan Anderson has a reputation beyond reputeAlan Anderson has a reputation beyond reputeAlan Anderson has a reputation beyond reputeAlan Anderson has a reputation beyond reputeAlan Anderson has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to Alan Anderson
Re: crio not communicating with digital io module/sidecar

How are you providing power to your Digital Sidecar? Are the BATT and +5v LEDs lit?
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:57 PM.

The Chief Delphi Forums are sponsored by Innovation First International, Inc.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © Chief Delphi