OCCRA
Go to Post You have the rest of your life to play video games. Time at an FRC tournament is precious. Use it wisely. - gblake [more]
Home
Go Back   Chief Delphi > Technical > Programming
CD-Events   CD-Media   CD-Spy   FRC-Spy  
portal register members calendar search Today's Posts Mark Forums Read FAQ rules

 
Closed Thread
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1   Spotlight this post!  
Unread 01-31-2013, 04:06 PM
akash992391 akash992391 is offline
Registered User
AKA: Akash
FRC #4684
Team Role: Programmer
 
Join Date: Nov 2012
Rookie Year: 2013
Location: yonkers
Posts: 76
akash992391 is on a distinguished road
Problem with cRIO Imaging tool

hey guys
i dont know wat exactly happen but there is a message says that "unable to assign an IP address for the CompactRIO device.Ensure the IP Reset switch on the compactRIO device is turn off."i have no idea wat to do can u please help me please...... thanx
  #2   Spotlight this post!  
Unread 01-31-2013, 04:15 PM
Team3266Spencer's Avatar
Team3266Spencer Team3266Spencer is offline
Team Captain and Lead Programmer
AKA: Spencer Lanman
FRC #3266 (Robots-R-US)
Team Role: Programmer
 
Join Date: Oct 2011
Rookie Year: 2012
Location: Richmond, Indiana
Posts: 174
Team3266Spencer is an unknown quantity at this point
Send a message via Skype™ to Team3266Spencer
Re: Problem with cRIO Imaging tool

On the cRIO by where the power is connected there are white switches that can be toggled like a teeter-totter back and forth. Turn your cRIO off and then toggle the one that says IP Reset next to it to the on position. Turn your cRIO back on and the indicator light should flash yellow until the IP is reset. Once it's done flip the switch back to off and attempt to image the cRIO again.

Edit: I believe the switches are called "DIP Switches"
Edit: It sounds as if the DIP switch for the IP Reset is in the on position, all DIP Switches should be off when imaging a cRIO and for normal operation.
__________________


2012: Buckeye Regional, Queen City Regional, Human Player
2013: Queen City Regional, Buckeye Regional, Crossroads Regional, Shooter Operator

"I forgot the shrink tube . . . again." - Me 7000 times


Last edited by Team3266Spencer : 01-31-2013 at 04:38 PM.
  #3   Spotlight this post!  
Unread 01-31-2013, 04:26 PM
akash992391 akash992391 is offline
Registered User
AKA: Akash
FRC #4684
Team Role: Programmer
 
Join Date: Nov 2012
Rookie Year: 2013
Location: yonkers
Posts: 76
akash992391 is on a distinguished road
Re: Problem with cRIO Imaging tool

but we have the 2013 version one there is no white toggle swithches....
  #4   Spotlight this post!  
Unread 01-31-2013, 04:30 PM
Team3266Spencer's Avatar
Team3266Spencer Team3266Spencer is offline
Team Captain and Lead Programmer
AKA: Spencer Lanman
FRC #3266 (Robots-R-US)
Team Role: Programmer
 
Join Date: Oct 2011
Rookie Year: 2012
Location: Richmond, Indiana
Posts: 174
Team3266Spencer is an unknown quantity at this point
Send a message via Skype™ to Team3266Spencer
Re: Problem with cRIO Imaging tool

In that case the DIP switches are virtual and can be toggled within the cRIO imaging tool.

Resource: http://wpilib.screenstepslive.com/s/...ging-your-crio
__________________


2012: Buckeye Regional, Queen City Regional, Human Player
2013: Queen City Regional, Buckeye Regional, Crossroads Regional, Shooter Operator

"I forgot the shrink tube . . . again." - Me 7000 times


Last edited by Team3266Spencer : 01-31-2013 at 04:32 PM.
  #5   Spotlight this post!  
Unread 01-31-2013, 09:22 PM
Alan Anderson's Avatar
Alan Anderson Alan Anderson is offline
Software Architect
FRC #0045 (TechnoKats)
Team Role: Mentor
 
Join Date: Feb 2004
Rookie Year: 2004
Location: Kokomo, Indiana
Posts: 7,856
Alan Anderson has a reputation beyond reputeAlan Anderson has a reputation beyond reputeAlan Anderson has a reputation beyond reputeAlan Anderson has a reputation beyond reputeAlan Anderson has a reputation beyond reputeAlan Anderson has a reputation beyond reputeAlan Anderson has a reputation beyond reputeAlan Anderson has a reputation beyond reputeAlan Anderson has a reputation beyond reputeAlan Anderson has a reputation beyond reputeAlan Anderson has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to Alan Anderson
Re: Problem with cRIO Imaging tool

The typical troubleshooting steps for this sort of problem:

Turn off the Windows firewall.
Double-check that your wired Ethernet connection is configured with the proper IP address (in your case, 10.46.84.5 or .6) and only that address. Then check it again. Then have someone else check too.
Make sure that all other network adapters are disabled.
Closed Thread


Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:23 PM.

The Chief Delphi Forums are sponsored by Innovation First International, Inc.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © Chief Delphi