OCCRA
Go to Post Short answer, the GDC has ruled it legal explicitly through Q&A, implicitly through Q&A, and implicitly through the Manual. - EricH [more]
Home
Go Back   Chief Delphi > Technical > Programming
CD-Events   CD-Media   CD-Spy   FRC-Spy  
portal register members calendar search Today's Posts Mark Forums Read FAQ rules

 
Closed Thread
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1   Spotlight this post!  
Unread 01-10-2003, 09:23 AM
Billyp04 Billyp04 is offline
Registered User
#0905 (platt tech panthers)
 
Join Date: Jan 2003
Location: Milford ct
Posts: 9
Billyp04 is an unknown quantity at this point
Unhappy default program

yes i accsadentaly deleted the default program and the user program can u help me try to get my robot to move a gain because all the robot does is the brecker turns on but the robot does not move on both user and on defalt can u help me
  #2   Spotlight this post!  
Unread 01-10-2003, 09:47 AM
Jferrante Jferrante is offline
Registered User
#0506
 
Join Date: Aug 2002
Location: New York
Posts: 67
Jferrante is an unknown quantity at this point
Send a message via AIM to Jferrante Send a message via Yahoo to Jferrante
You can get a copy of both programs and the stamp editorHere

Hope that helps
  #3   Spotlight this post!  
Unread 01-10-2003, 10:01 AM
Billyp04 Billyp04 is offline
Registered User
#0905 (platt tech panthers)
 
Join Date: Jan 2003
Location: Milford ct
Posts: 9
Billyp04 is an unknown quantity at this point
thank u

now how would i dowload it into the robot?
  #4   Spotlight this post!  
Unread 01-10-2003, 10:23 AM
rbayer's Avatar Unsung FIRST Hero
rbayer rbayer is offline
Blood, Sweat, and Code
no team (Teamless Orphan)
 
Join Date: Mar 2002
Rookie Year: 2001
Location: Minnetonka, MN
Posts: 1,087
rbayer is a glorious beacon of lightrbayer is a glorious beacon of lightrbayer is a glorious beacon of lightrbayer is a glorious beacon of lightrbayer is a glorious beacon of light
Send a message via AIM to rbayer
Re: thank u

Quote:
Originally posted by Billyp04
now how would i dowload it into the robot?
If you don't know how to download, how did you erase the old ones?

Anyway, grab the Stamp editor from InnovationFirst's website, open the code in it, and choose Run from one of the menus.
__________________
New C-based RoboEmu2 (code simulator) available at: http://www.robbayer.com/software.php
  #5   Spotlight this post!  
Unread 01-10-2003, 12:45 PM
Billyp04 Billyp04 is offline
Registered User
#0905 (platt tech panthers)
 
Join Date: Jan 2003
Location: Milford ct
Posts: 9
Billyp04 is an unknown quantity at this point
how do u fix pmw2
  #6   Spotlight this post!  
Unread 01-10-2003, 12:50 PM
FotoPlasma FotoPlasma is offline
\: |
no team
 
Join Date: Jul 2001
Rookie Year: 2001
Location: San Jose
Posts: 1,900
FotoPlasma has a reputation beyond reputeFotoPlasma has a reputation beyond reputeFotoPlasma has a reputation beyond reputeFotoPlasma has a reputation beyond reputeFotoPlasma has a reputation beyond reputeFotoPlasma has a reputation beyond reputeFotoPlasma has a reputation beyond reputeFotoPlasma has a reputation beyond reputeFotoPlasma has a reputation beyond reputeFotoPlasma has a reputation beyond reputeFotoPlasma has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to FotoPlasma
Quote:
Originally posted by Billyp04
how do u fix pmw2
With pliers.

The questions you're asking aren't answerable without context or more information.

Please think through your situation, the circumstances of whatever's going wrong, and then ask a coherent question.
__________________
I played hacky sack with Andy Baker.

2001-2004: Team 258, The Sea Dawgs
2005: Team 1693, The Robo Lobos
  #7   Spotlight this post!  
Unread 01-10-2003, 06:47 PM
Billyp04 Billyp04 is offline
Registered User
#0905 (platt tech panthers)
 
Join Date: Jan 2003
Location: Milford ct
Posts: 9
Billyp04 is an unknown quantity at this point
on my operator interface thr pmw2 lights r on and i of the controleres are not woring and the right side of the robot does not run but whren the servos r swiched the left side wors and the right side does not wor and the light on the robot does not wor. can someone help me i am a programer on my team and the robot just started to do all this?:ahh
  #8   Spotlight this post!  
Unread 01-10-2003, 07:13 PM
rbayer's Avatar Unsung FIRST Hero
rbayer rbayer is offline
Blood, Sweat, and Code
no team (Teamless Orphan)
 
Join Date: Mar 2002
Rookie Year: 2001
Location: Minnetonka, MN
Posts: 1,087
rbayer is a glorious beacon of lightrbayer is a glorious beacon of lightrbayer is a glorious beacon of lightrbayer is a glorious beacon of lightrbayer is a glorious beacon of light
Send a message via AIM to rbayer
Do you see that key next to the "z" on your keyboard. It's called "shift". Learn it, love it, use it. I'm happy to help, but it's difficult if I can't read what you are asking. Slow down, use some punctuation, and I'm sure somebody can help you.

[edit]
There's a spell check button right before you post. Try it.
[/edit]
__________________
New C-based RoboEmu2 (code simulator) available at: http://www.robbayer.com/software.php
  #9   Spotlight this post!  
Unread 01-10-2003, 08:37 PM
rwaliany's Avatar
rwaliany rwaliany is offline
R
None #0691 (HartBurn)
Team Role: Programmer
 
Join Date: Jan 2003
Rookie Year: 2000
Location: http://www.hartrobot.com
Posts: 137
rwaliany will become famous soon enough
Quote:
Originally posted by Billyp04
on my operator interface thr pmw2 lights r on and i of the controleres are not woring and the right side of the robot does not run but whren the servos r swiched the left side wors and the right side does not wor and the light on the robot does not wor. can someone help me i am a programer on my team and the robot just started to do all this?:ahh
Umm, I can't really understand you. But try to use the tank drive default code. I think you are using the two joystick drive from what I can understand.
__________________
R
  #10   Spotlight this post!  
Unread 01-10-2003, 09:15 PM
Billyp04 Billyp04 is offline
Registered User
#0905 (platt tech panthers)
 
Join Date: Jan 2003
Location: Milford ct
Posts: 9
Billyp04 is an unknown quantity at this point
Question

If My robot's weels on the right side ar movin but the weels on the left don't work. but when i change the servo plugs the left one wors and the right does not. and the pmw 2 light on the operator interface is on can some one help me.
  #11   Spotlight this post!  
Unread 01-10-2003, 09:17 PM
rwaliany's Avatar
rwaliany rwaliany is offline
R
None #0691 (HartBurn)
Team Role: Programmer
 
Join Date: Jan 2003
Rookie Year: 2000
Location: http://www.hartrobot.com
Posts: 137
rwaliany will become famous soon enough
Try hooking up another joystick to port two and see what happens.

- Ryan
__________________
R
  #12   Spotlight this post!  
Unread 01-10-2003, 09:21 PM
rbayer's Avatar Unsung FIRST Hero
rbayer rbayer is offline
Blood, Sweat, and Code
no team (Teamless Orphan)
 
Join Date: Mar 2002
Rookie Year: 2001
Location: Minnetonka, MN
Posts: 1,087
rbayer is a glorious beacon of lightrbayer is a glorious beacon of lightrbayer is a glorious beacon of lightrbayer is a glorious beacon of lightrbayer is a glorious beacon of light
Send a message via AIM to rbayer
I still don't really understand what you are trying to say. Please realize that this is not one of those message boards where it is "cool" to leave letters out of words because you are too lazy to type the entire word. It's actually quite distracting and really turns people off from wanting to help.


Back to your problem: you really need to provide more info. Which default program are you using? Have you tried re-downloading it? If so, did you make any changes? As rwaliany said, it sounds like you're possibly using the two-joystick drive, in which case the y axis on port 1 controls pwm1 and the y axis on port 2 controls the other motor.

Which joystick are you moving? Are any of the other LEDs on? What happens when you go into user mode? Is there a switch connected to sw2?
__________________
New C-based RoboEmu2 (code simulator) available at: http://www.robbayer.com/software.php
  #13   Spotlight this post!  
Unread 01-10-2003, 09:23 PM
Raven_Writer's Avatar
Raven_Writer Raven_Writer is offline
2004 Detroit & Pittsburgh Winners
AKA: Eric Hansen
FRC #0005 (RoboCards)
Team Role: Mentor
 
Join Date: Jan 2003
Rookie Year: 2002
Location: Melvindale
Posts: 1,549
Raven_Writer is just really niceRaven_Writer is just really niceRaven_Writer is just really niceRaven_Writer is just really niceRaven_Writer is just really nice
Send a message via ICQ to Raven_Writer Send a message via AIM to Raven_Writer Send a message via MSN to Raven_Writer Send a message via Yahoo to Raven_Writer
Is the "BASIC Run Error" LED on? If so, download the code again off of InnovationFIRST, re-download that into your robot, and see.
__________________
AIM: wisprmylastbreth
EMail: nightskywriter@gmail.com
Y!: synsoflife

"ai yoru ga" -- "Love the nights"
  #14   Spotlight this post!  
Unread 01-11-2003, 04:08 PM
Billyp04 Billyp04 is offline
Registered User
#0905 (platt tech panthers)
 
Join Date: Jan 2003
Location: Milford ct
Posts: 9
Billyp04 is an unknown quantity at this point
on my operator inter face the PMW2 led is lightup. also the right side of the robot does not move but when i swich the two servo connectors arount thr right side of the robot moves but the left side does not. i am using the 2003 first default program both programs r in the robot the user works eveything else runs.can any one help me with this program?
  #15   Spotlight this post!  
Unread 01-11-2003, 04:15 PM
rwaliany's Avatar
rwaliany rwaliany is offline
R
None #0691 (HartBurn)
Team Role: Programmer
 
Join Date: Jan 2003
Rookie Year: 2000
Location: http://www.hartrobot.com
Posts: 137
rwaliany will become famous soon enough
Like I said, try two joysticks. Does anything work that did not before?

Since, I still do not completely follow, try this, if you want me to help.
__________________
R
Closed Thread


Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2-week FIRST summer program @ WPI ColleenShaver General Forum 20 05-31-2009 03:02 AM
Fried program slots? Jeff Waegelin Programming 18 03-19-2003 06:08 PM
default program nick_champ_2 Programming 2 02-06-2003 01:11 PM
Ahh! Program trick confusing! archiver 2001 9 06-24-2002 02:26 AM
robot control emulator for default or other program CharlieWilken Programming 26 02-24-2002 02:36 AM


All times are GMT -5. The time now is 03:44 PM.

The Chief Delphi Forums are sponsored by Innovation First International, Inc.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © Chief Delphi