OCCRA
Go to Post "If all else fails, use a bigger hammer" - Steve Florence - Logan Byers [more]
Home
Go Back   Chief Delphi > Technical > Programming
CD-Events   CD-Media   CD-Spy   FRC-Spy  
portal register members calendar search Today's Posts Mark Forums Read FAQ rules

 
Closed Thread
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1   Spotlight this post!  
Unread 01-21-2002, 06:38 PM
mpatterson mpatterson is offline
Registered User
#0610 (Crescent Robotics)
 
Join Date: Jan 2002
Location: Toronto
Posts: 2
mpatterson is an unknown quantity at this point
BASIC Stamp Error

I am trying to download a program into the robot controller but I keep getting the following error:
"No BASIC Stamps Found."
I have checked all the cables and followed the instructions but I always get this error. Any help would be appreciated.

Mark
  #2   Spotlight this post!  
Unread 01-21-2002, 07:36 PM
Tom Schindler's Avatar
Tom Schindler Tom Schindler is offline
Now an AIR Striker....
FRC #0078
 
Join Date: May 2001
Rookie Year: 1997
Location: Middletown, RI
Posts: 462
Tom Schindler has a reputation beyond reputeTom Schindler has a reputation beyond reputeTom Schindler has a reputation beyond reputeTom Schindler has a reputation beyond reputeTom Schindler has a reputation beyond reputeTom Schindler has a reputation beyond reputeTom Schindler has a reputation beyond reputeTom Schindler has a reputation beyond reputeTom Schindler has a reputation beyond reputeTom Schindler has a reputation beyond reputeTom Schindler has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to Tom Schindler
Check the following things:

-Robot is turned on
-Programming cable connected securely to both computer + robot
-no programs running on the comp that use the COM port such as palm hotsync.
-The correct COM port is selected in the basic stamp programming utility on the computer


Thats all i can think of for now... try these, if it still doesnt work after i'm sure someone else can point you in the right direction.

Tom
  #3   Spotlight this post!  
Unread 01-21-2002, 08:04 PM
s_alaniz s_alaniz is offline
Registered User
#0057 (Leopards)
 
Join Date: Jun 2001
Location: Houston, Tx
Posts: 73
s_alaniz is an unknown quantity at this point
windows?

If you're using windows, make sure you have the STAMPW program for windows and not just the DOS version (which runs but will not communicate).


Best Wishes

Steve Alaniz


"You're saying we can look forward to robots behaving badly and demanding higher salaries." - Sally Forth
  #4   Spotlight this post!  
Unread 01-21-2002, 08:45 PM
Matt Reiland's Avatar
Matt Reiland Matt Reiland is offline
'The' drive behind the drive
None #0226 (TEC CReW Hammerheads)
Team Role: Engineer
 
Join Date: May 2001
Rookie Year: 1999
Location: Troy Michigan
Posts: 712
Matt Reiland has a reputation beyond reputeMatt Reiland has a reputation beyond reputeMatt Reiland has a reputation beyond reputeMatt Reiland has a reputation beyond reputeMatt Reiland has a reputation beyond reputeMatt Reiland has a reputation beyond reputeMatt Reiland has a reputation beyond reputeMatt Reiland has a reputation beyond reputeMatt Reiland has a reputation beyond reputeMatt Reiland has a reputation beyond reputeMatt Reiland has a reputation beyond repute
Unhappy Same thing

On my laptop the new version of the stamp editor does the same thing, make sure you have selected to use the right COM port. As soon as I load the program with the older version of the editor 1.096 or something like that works fine. Took it to another laptop and it downloaded just fine with the new software and the old? BTW I am using Win2000 the other laptop is Win98. Hope this helps and if you need the old version I can probably send it to you

Good Luck
Matt
  #5   Spotlight this post!  
Unread 01-22-2002, 11:08 AM
mpatterson mpatterson is offline
Registered User
#0610 (Crescent Robotics)
 
Join Date: Jan 2002
Location: Toronto
Posts: 2
mpatterson is an unknown quantity at this point
Problem Fixed

Downloading BASIC Stamp Editor v1.1 from the parallax website fixed the problem. Thanks for the help
Closed Thread


Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Impending BASIC Stamp Editor Beta 2 release Greg Ross Programming 9 09-19-2003 05:05 AM
Basic Run Error BBFIRSTCHICK Programming 10 04-02-2003 09:43 PM
Auxilliary Basic Stamp Chip Kai Zhao Technical Discussion 9 01-07-2003 08:21 PM
no basic stamp found! DLyons Programming 7 12-23-2002 09:17 PM
BASIC error punarhero Programming 4 02-16-2002 10:21 PM


All times are GMT -5. The time now is 06:51 AM.

The Chief Delphi Forums are sponsored by Innovation First International, Inc.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © Chief Delphi