OCCRA
Go to Post This is the hint that never ends, yes it goes on and on my friend. Some people start guessing not knowing what it was, and they'll continue to guess forever just because... - JaneYoung [more]
Home
Go Back   Chief Delphi > FIRST > General Forum
CD-Events   CD-Media   CD-Spy   FRC-Spy  
portal register members calendar search Today's Posts Mark Forums Read FAQ rules

 
Reply
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1   Spotlight this post!  
Unread 01-09-2009, 10:19 PM
Team2883's Avatar
Team2883 Team2883 is offline
Registered User
FRC #2883
 
Join Date: Jan 2009
Rookie Year: 2009
Location: Warroad MN
Posts: 36
Team2883 will become famous soon enoughTeam2883 will become famous soon enough
Dashboard and Robot main with Axis camera

We have had our robot chassis rolling but when we began to play around with the Axis camera we tried to follow the setup for the camera but when deployed to the crio we recieve the camera image but now we cannot move our robot. All we get is flasing yellow onb the jaguars. Is this an issue with the Robot main code that is from the LAbview Main. I am sure we are missing something but with out an actual programing class or professional as of yet we are trying to explore and troubleshoot issues. Seems like Chief Delphi has alot of answers so if anyone can help thanks a ton.
Reply With Quote
  #2   Spotlight this post!  
Unread 01-09-2009, 10:31 PM
WGRAY WGRAY is offline
Registered User
FRC #2027
 
Join Date: Jan 2007
Location: westbury
Posts: 22
WGRAY is an unknown quantity at this point
Re: Dashboard and Robot main with Axis camera

is your robot main deployed?
Reply With Quote
  #3   Spotlight this post!  
Unread 01-09-2009, 10:35 PM
WGRAY WGRAY is offline
Registered User
FRC #2027
 
Join Date: Jan 2007
Location: westbury
Posts: 22
WGRAY is an unknown quantity at this point
Re: Dashboard and Robot main with Axis camera

Flashing yellow means its lost its link. Not receiving a signal from you.
Reply With Quote
  #4   Spotlight this post!  
Unread 01-09-2009, 10:38 PM
WGRAY WGRAY is offline
Registered User
FRC #2027
 
Join Date: Jan 2007
Location: westbury
Posts: 22
WGRAY is an unknown quantity at this point
Re: Dashboard and Robot main with Axis camera

deploy robot main, click enable vision, let it run then go to view- getting started window-and pull up a dashboard project and run.
Reply With Quote
  #5   Spotlight this post!  
Unread 01-09-2009, 11:20 PM
Alan Anderson's Avatar
Alan Anderson Alan Anderson is offline
Software Architect
FRC #0045 (TechnoKats)
Team Role: Mentor
 
Join Date: Feb 2004
Rookie Year: 2004
Location: Kokomo, Indiana
Posts: 7,856
Alan Anderson has a reputation beyond reputeAlan Anderson has a reputation beyond reputeAlan Anderson has a reputation beyond reputeAlan Anderson has a reputation beyond reputeAlan Anderson has a reputation beyond reputeAlan Anderson has a reputation beyond reputeAlan Anderson has a reputation beyond reputeAlan Anderson has a reputation beyond reputeAlan Anderson has a reputation beyond reputeAlan Anderson has a reputation beyond reputeAlan Anderson has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to Alan Anderson
Re: Dashboard and Robot main with Axis camera

Quote:
Originally Posted by WGRAY View Post
Flashing yellow means its lost its link. Not receiving a signal from you.
Or it could be as simple as forgetting to flip the switch on the dongle to enable the robot. Or the dongle itself could be unplugged. Or a wire could have broken inside it.

Double-check to make sure the DS screen doesn't show the robot in "disabled" mode.
Reply With Quote
  #6   Spotlight this post!  
Unread 01-09-2009, 11:24 PM
Team2883's Avatar
Team2883 Team2883 is offline
Registered User
FRC #2883
 
Join Date: Jan 2009
Rookie Year: 2009
Location: Warroad MN
Posts: 36
Team2883 will become famous soon enoughTeam2883 will become famous soon enough
Re: Dashboard and Robot main with Axis camera

When we deploy the robot main we get to 36% then it seems to stop we clicked on close and then try to the enable vision and we can see pics from the camera but no movement. Just to get this right I open both of the VI's dashboard and Robot main, then go to run in each this should give us the default arcade control is that correct. I can see how the labview is going to give us alot of options but without getting the default program to load we are lost thanks for help thus far.

team 2883
Reply With Quote
  #7   Spotlight this post!  
Unread 01-09-2009, 11:25 PM
Team2883's Avatar
Team2883 Team2883 is offline
Registered User
FRC #2883
 
Join Date: Jan 2009
Rookie Year: 2009
Location: Warroad MN
Posts: 36
Team2883 will become famous soon enoughTeam2883 will become famous soon enough
Re: Dashboard and Robot main with Axis camera

no our donggle is working it shows up on the DS as enabled and disabled.
Reply With Quote
  #8   Spotlight this post!  
Unread 01-09-2009, 11:28 PM
Team2883's Avatar
Team2883 Team2883 is offline
Registered User
FRC #2883
 
Join Date: Jan 2009
Rookie Year: 2009
Location: Warroad MN
Posts: 36
Team2883 will become famous soon enoughTeam2883 will become famous soon enough
Re: Dashboard and Robot main with Axis camera

could we have an issue that we have the vision screen on robot main? We did not have the dashboard up is that an issue, do we have to have both of them or will it work with just running the robot main.
Reply With Quote
  #9   Spotlight this post!  
Unread 01-10-2009, 04:50 AM
Bomberofdoom's Avatar
Bomberofdoom Bomberofdoom is offline
Biggest FIRST addict in Israel
AKA: Nir Levanon
FRC #2230 (Zcharia's Angels)
Team Role: Programmer
 
Join Date: Jan 2007
Rookie Year: 2007
Location: Israel
Posts: 470
Bomberofdoom has a reputation beyond reputeBomberofdoom has a reputation beyond reputeBomberofdoom has a reputation beyond reputeBomberofdoom has a reputation beyond reputeBomberofdoom has a reputation beyond reputeBomberofdoom has a reputation beyond reputeBomberofdoom has a reputation beyond reputeBomberofdoom has a reputation beyond reputeBomberofdoom has a reputation beyond reputeBomberofdoom has a reputation beyond reputeBomberofdoom has a reputation beyond repute
Send a message via MSN to Bomberofdoom Send a message via Skype™ to Bomberofdoom
Re: Dashboard and Robot main with Axis camera

Quote:
Originally Posted by WGRAY View Post
deploy robot main, click enable vision, let it run then go to view- getting started window-and pull up a dashboard project and run.
Where's the enable vision button? I only found one reference of it in the Vision Processing.vi, but it's a read and not a write.
__________________
TEAM 2230 ZECHARIA'S ANGELS

2009 Microsoft Israel FRC Regional Winners!
2009 Microsoft Israel FRC Regional Chairman's Award Winners!!!
---------------------------------
2008 Microsoft Israel FRC Regional semi-finalist.
2008 Microsoft Israel FRC Regional Delphi's "Driving Tommorow's Technology" Award winner.
2008 Robot Driver
---------------------------------
2007 GM/Technion Israel FRC Regional semi-Finalist.
2007 GM/Technion Israel FRC Regional Xerox Creativity Award winner.
2007 Robot Driver.
Reply With Quote
  #10   Spotlight this post!  
Unread 01-10-2009, 06:35 AM
WGRAY WGRAY is offline
Registered User
FRC #2027
 
Join Date: Jan 2007
Location: westbury
Posts: 22
WGRAY is an unknown quantity at this point
Re: Dashboard and Robot main with Axis camera

On the front panel of robot main, is the enable vision switch
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problems with the Axis Camera popo308 FRC Control System 16 01-15-2009 06:38 PM
AXIS Camera nickmagus Programming 1 01-03-2009 07:06 PM
Program Axis Camera in c++ excel2474 Programming 5 12-22-2008 04:14 PM
Dashboard with analog and dig inputs Andrew Schreiber National Instruments LabVIEW and Data Acquisition 1 02-13-2006 09:48 PM
Emergency Help Needed on Main Board and Camera amateurrobotguy General Forum 9 02-09-2006 08:22 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:34 AM.

The Chief Delphi Forums are sponsored by Innovation First International, Inc.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © Chief Delphi