Go to Post Chit Chat is frivilous but CD would be a colder place without it. - Koko Ed [more]
Home
Go Back   Chief Delphi > Technical > Programming > Java
CD-Events   CD-Media   CD-Spy   FRC-Spy  
portal register members calendar search Today's Posts Mark Forums Read FAQ rules

 
Reply
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1   Spotlight this post!  
Unread 01-23-2010, 02:49 PM
1951-44U's Avatar
1951-44U 1951-44U is offline
ROAR.
AKA: Phil Chang
FRC #0025 (Raider Robotix)
Team Role: Programmer
 
Join Date: Oct 2008
Rookie Year: 2007
Location: NBTHS
Posts: 34
1951-44U has a spectacular aura about1951-44U has a spectacular aura about1951-44U has a spectacular aura about
Downloading Default Code Fails

Hi all,

We switched to Java after our errors with C++. We re-imaged and reformatted the cRIO to the Java environment, with the v19 image and all updates on the usfirst.org site at this time. We tried downloading several different default programs, including EnhancedIO, SimpleRobot, IterativeRobot. While downloading, we get this log:
Code:
init:
init:
No to.jar.file specified.
Using "suite\BuiltInDefaultCode_1.0.0.jar"
Deleting directory C:\Documents and Settings\Philip Chang\My Documents\NetBeansProjects\DefaultCode\build
Deleting directory C:\Documents and Settings\Philip Chang\My Documents\NetBeansProjects\DefaultCode\suite
Deleting directory C:\Documents and Settings\Philip Chang\My Documents\NetBeansProjects\DefaultCode\j2meclasses
clean:
Created dir: C:\Documents and Settings\Philip Chang\My Documents\NetBeansProjects\DefaultCode\build
Compiling 1 source file to C:\Documents and Settings\Philip Chang\My Documents\NetBeansProjects\DefaultCode\build
compile:
Created dir: C:\Documents and Settings\Philip Chang\My Documents\NetBeansProjects\DefaultCode\j2meclasses
preverify:
Created dir: C:\Documents and Settings\Philip Chang\My Documents\NetBeansProjects\DefaultCode\suite
Building jar: C:\Documents and Settings\Philip Chang\My Documents\NetBeansProjects\DefaultCode\suite\BuiltInDefaultCode_1.0.0.jar
jar-app:
Using "suite\BuiltInDefaultCode_1.0.0.jar"
CompilerOracle: exclude com/sun/squawk/Method.getParameterTypes
CompilerOracle: exclude com/sun/squawk/SymbolParser.getSignatureTypeAt
CompilerOracle: exclude com/sun/squawk/SymbolParser.stripMethods
[translating suite image [closed: false, parent: squawk] ...]
### Excluding compile: com.sun.squawk.Method::getParameterTypes
### Excluding compile: com.sun.squawk.SymbolParser::getSignatureTypeAt
Romizer processed 73 classes and generated these files:
  C:\Documents and Settings\Philip Chang\My Documents\NetBeansProjects\DefaultCode\image.sym
  C:\Documents and Settings\Philip Chang\My Documents\NetBeansProjects\DefaultCode\image.suite
  C:\Documents and Settings\Philip Chang\My Documents\NetBeansProjects\DefaultCode\image.suite.metadata
  C:\Documents and Settings\Philip Chang\My Documents\NetBeansProjects\DefaultCode\image.suite.api
Expanding: C:\Documents and Settings\Philip Chang\My Documents\NetBeansProjects\DefaultCode\suite\BuiltInDefaultCode_1.0.0.jar into C:\Documents and Settings\Philip Chang\My Documents\NetBeansProjects\DefaultCode\suite
Moving 1 file to C:\Documents and Settings\Philip Chang\My Documents\NetBeansProjects\DefaultCode\suite
Moving 1 file to C:\Documents and Settings\Philip Chang\My Documents\NetBeansProjects\DefaultCode\suite
Moving 1 file to C:\Documents and Settings\Philip Chang\My Documents\NetBeansProjects\DefaultCode\suite
Deleting: C:\Documents and Settings\Philip Chang\My Documents\NetBeansProjects\DefaultCode\image.suite.api
Connecting FTP @10.0.25.2
upgrade:
Sending local file image.suite
flashapp:
deploy:
init:
Setting up for RUN
[cRIO] 
   Waiting for prompt "-> "
[cRIO] -> 
[cRIO] -> xdelete "/ni-rt/system/SQUAWK_DEBUG_ENABLED"
   Waiting for prompt "-> "
[cRIO] deleting file /ni-rt/system/SQUAWK_DEBUG_ENABLED
   Waiting for prompt "-> "
[cRIO] /ni-rt/system/SQUAWK_DEBUG_ENABLED: S_relFsLib_FILE_NOT_FOUND
[cRIO] value = -1 = 0xffffffff
[cRIO] -> 
   Waiting for prompt "-> "
   Waiting for cRIO to reboot (1s)
   Waiting for cRIO to reboot (2s)
   Waiting for cRIO to reboot (3s)
   Waiting for cRIO to reboot (4s)
   Waiting for cRIO to reboot (5s)
   Waiting for cRIO to reboot (6s)
   Waiting for cRIO to reboot (7s)
   Waiting for cRIO to reboot (8s)
[cRIO] -> 
[cRIO] -> * Loading StartupDlls: debug
[cRIO] Entering debug.o StartupLibraryInit
[cRIO] Debugging is up, target server mounted at /tsfs
[cRIO] 
[cRIO] 
[cRIO]                 VxWorks
[cRIO] 
[cRIO] Copyright 1984-2006  Wind River Systems, Inc.
[cRIO] 
[cRIO]              CPU: MPC5200 -- Wind River Lite5200 BSP.
[cRIO]     Runtime Name: VxWorks
[cRIO]  Runtime Version: 6.3
[cRIO]      BSP version: 2.0/10
[cRIO]          Created: Jul 29 2009, 13:41:47
[cRIO] ED&R Policy Mode: Deployed
[cRIO]    WDB Comm Type: WDB_COMM_END
[cRIO]              WDB: Ready.
[cRIO] 
[cRIO] Leaving debug.o StartupLibraryInit
[cRIO] * Loading StartupDlls: NiRioRpc
[cRIO] * Loading StartupDlls: niorbs
[cRIO] * Loading StartupDlls: NiViSrvr
[cRIO] * Loading StartupDlls: nivissvc
[cRIO] task 0xee3b88 (PAL00fb4f80) deleted: errno=0 (0) status=0 (0)
[cRIO] NI-RIO Server 3.2 started successfully.
[cRIO] task 0xc5efd8 (NiRioRpc) deleted: errno=0 (0) status=0 (0)
[cRIO] * Loading StartupDlls: nivision
[cRIO] * Loading StartupDlls: niserial
[cRIO] * Loading StartupDlls: FRC_FPGA
[cRIO] * Loading StartupDlls: FRC_NetworkCommunication
[cRIO] FRC_NetworkCommunication was compiled from SVN revision 2064
[cRIO] FPGA Hardware GUID: 0xAD9A5591CC64E4DF756D77D1B57A549E
[cRIO] FPGA Software GUID: 0xAD9A5591CC64E4DF756D77D1B57A549E
[cRIO] FPGA Hardware Version: 2010
[cRIO] FPGA Software Version: 2010
[cRIO] FPGA Hardware Revision: 1.3.0
[cRIO] FPGA Software Revision: 1.3.0
[cRIO] * Loading StartupDlls: FRC_JavaVM
[cRIO] 
[cRIO] 
[cRIO] [OTA Server] Version: 2010 FRC, Dec 30 2009, 15:22:08
[cRIO] 
[cRIO] [OTA Server] Starting...
[cRIO] 
[cRIO] [OTA Command Server] In serverSocketListener()
[cRIO] 
[cRIO] [OTA Redirector] In serverSocketListener()
[cRIO] 
[cRIO] task 0x215a4f0 (t2) deleted: errno=0 (0) status=0 (0)
[cRIO] 
[cRIO] Welcome to LabVIEW Real-Time 8.6.1f2
[cRIO] 
[cRIO] NI-VISA Server 4.5 started successfully.
[cRIO] task 0xe621b0 (t1) deleted: errno=1835009 (0x1c0001) status=1 (0x1)
[cRIO] [OTA Server] Restarting Java VM
[cRIO] 
[cRIO] [Squawk VM] Starting up...
[cRIO] 
[cRIO] 
[cRIO] [Squawk VM] Version: 2010 FRC, Jan 11 2010, 23:01:10
[cRIO] 
[cRIO] [Squawk VM] File SQUAWK_DEBUG_ENABLED not found, starting squawk in normal mode...
[cRIO] [Squawk VM]    arg: squawk.out
[cRIO] [Squawk VM] Squawk command line file SQUAWK_CMD_LINE not found, using default args...
[cRIO] [Squawk VM]    arg: -suite:robot
[cRIO] [Squawk VM]    arg: -Xmxnvm:1M
[cRIO] Bootstrap suite loaded
[cRIO] In Startup
[cRIO] Looking for implementation class com.sun.squawk.platform.posix.vxworks.natives.SelectImpl
[cRIO] Looking for implementation class com.sun.squawk.platform.posix.vxworks.natives.LibCImpl
[cRIO] com.ni.rio.NiRioStatus$FatalStatusException: Fatal status code detected:  -63194
[cRIO]     at java.lang.Throwable.<init>(88)
[cRIO]     at java.lang.Throwable.<init>(102)
[cRIO]     at java.lang.Exception.<init>(53)
[cRIO]     at java.lang.RuntimeException.<init>(58)
[cRIO]     at java.lang.IllegalStateException.<init>(56)
[cRIO]     at com.ni.rio.NiRioStatus$FatalStatusException.<init>(NiRioStatus.java:21)
[cRIO]     at com.ni.rio.NiRioStatus.assertNonfatal(NiRioStatus.java:325)
[cRIO]     at com.ni.rio.NiRioStatus.setStatus(NiRioStatus.java:312)
[cRIO]     at edu.wpi.first.wpilibj.fpga.tSystem.<init>(tSystem.java:39)
[cRIO]     at edu.wpi.first.wpilibj.fpga.tGlobal.<init>(tGlobal.java:13)
[cRIO]     at edu.wpi.first.wpilibj.Utility.<clinit>(Utility.java:22)
[cRIO]     in virtual method #109 of com.sun.squawk.Klass(bci=49)
[cRIO]     in virtual method #106 of com.sun.squawk.Klass(bci=328)
[cRIO]     in virtual method #105 of com.sun.squawk.Klass(bci=32)
[cRIO]     in static method #24 of com.sun.squawk.VM(bci=4)
[cRIO]     at edu.wpi.first.wpilibj.Utility.getFPGATime(Utility.java:0)
[cRIO]     at edu.wpi.first.wpilibj.Timer.getUsClock(Timer.java:51)
[cRIO]     at edu.wpi.first.wpilibj.defaultCode.DefaultRobot.<clinit>(DefaultRobot.java:179)
[cRIO]     in virtual method #109 of com.sun.squawk.Klass(bci=49)
[cRIO]     in virtual method #106 of com.sun.squawk.Klass(bci=328)
[cRIO]     in virtual method #105 of com.sun.squawk.Klass(bci=32)
[cRIO]     in static method #2 of com.sun.squawk.Klass(bci=234)
[cRIO]     at com.sun.squawk.imp.MIDletMainWrapper.main(92)
[cRIO]     in virtual method #95 of com.sun.squawk.Klass(bci=25)
[cRIO]     at com.sun.squawk.Isolate.run(1554)
[cRIO]     at java.lang.Thread.run(231)
[cRIO]     in virtual method #47 of com.sun.squawk.VMThread(bci=42)
[cRIO]     in static method #3 of com.sun.squawk.VM(bci=6)
[cRIO] Uncaught exception in Thread.run():
[cRIO]     on thread edu.wpi.first.wpilibj.defaultCode.DefaultRobot - main
[cRIO] java.lang.Error: ExceptionInInitializer: edu.wpi.first.wpilibj.Utility:com.ni.rio.NiRioStatus$FatalStatusException: Fatal status code detected:  -63194
[cRIO]     at java.lang.Throwable.<init>(88)
[cRIO]     at java.lang.Throwable.<init>(102)
[cRIO]     at java.lang.Error.<init>(57)
[cRIO]     in virtual method #106 of com.sun.squawk.Klass(bci=409)
[cRIO]     in virtual method #105 of com.sun.squawk.Klass(bci=32)
[cRIO]     in static method #24 of com.sun.squawk.VM(bci=4)
[cRIO]     at edu.wpi.first.wpilibj.Utility.getFPGATime(Utility.java:0)
[cRIO]     at edu.wpi.first.wpilibj.Timer.getUsClock(Timer.java:51)
[cRIO]     at edu.wpi.first.wpilibj.defaultCode.DefaultRobot.<clinit>(DefaultRobot.java:179)
[cRIO]     in virtual method #109 of com.sun.squawk.Klass(bci=49)
[cRIO]     in virtual method #106 of com.sun.squawk.Klass(bci=328)
[cRIO]     in virtual method #105 of com.sun.squawk.Klass(bci=32)
[cRIO]     in static method #2 of com.sun.squawk.Klass(bci=234)
[cRIO]     at com.sun.squawk.imp.MIDletMainWrapper.main(92)
[cRIO]     in virtual method #95 of com.sun.squawk.Klass(bci=25)
[cRIO]     at com.sun.squawk.Isolate.run(1554)
[cRIO]     at java.lang.Thread.run(231)
[cRIO]     in virtual method #47 of com.sun.squawk.VMThread(bci=42)
[cRIO]     in static method #3 of com.sun.squawk.VM(bci=6)
[cRIO] Tried to execute callbacks in the context of an isolate that is no longer alive: isolate 1 "edu.wpi.first.wpilibj.defaultCode.DefaultRobot" (EXITED)
[cRIO] Skipping that set of callbacks
[cRIO] 
[cRIO] 
[cRIO] --------------------------------------------------------------------
[cRIO] GCs: 1 full, 0 partial
[cRIO] ** VM stopped: exit code = 1 ** 
[cRIO] task 0xe61bb0 (SquawkRobotTask) deleted: errno=0 (0) status=1 (0x1)
We tried this over WiFi per the standard config (laptop, classmate plugged into router, cRIO into bridge) and with the laptop directly connected to the cRIO. All firewalls and anti-viruses are off. IP settings are correctly setup. All Java updates were downloaded and updated off the updates.xml file.

Anyone have any ideas on the subject?
Reply With Quote
  #2   Spotlight this post!  
Unread 01-23-2010, 05:06 PM
michael714's Avatar
michael714 michael714 is offline
Registered User
FRC #3863 (Pantherbotics)
Team Role: Teacher
 
Join Date: Apr 2006
Rookie Year: 2007
Location: Newbury Park, CA
Posts: 46
michael714 is on a distinguished road
Re: Downloading Default Code Fails

The only luck we've had is with the DefaultCode template. We could not get SimpleRobot or IterativeRobot to work. With all 3, we were able to load code onto the robot, but only with DefaultCode were able to get a joystick to make a motor turn. And, even with DefaultCode, we could only make things work when hardwired from the developer PC to the cRio. We're trying to figure out how to get things to work with the router and bridge.
Reply With Quote
  #3   Spotlight this post!  
Unread 01-23-2010, 07:17 PM
michael714's Avatar
michael714 michael714 is offline
Registered User
FRC #3863 (Pantherbotics)
Team Role: Teacher
 
Join Date: Apr 2006
Rookie Year: 2007
Location: Newbury Park, CA
Posts: 46
michael714 is on a distinguished road
Re: Downloading Default Code Fails

At the end of the day, we did get the DefaultCode template to work in a wireless configuration (wireless router and wireless bridge). Don't even bother trying to work with the SimpleRobot template or the IterativeRobot template. Not sure what's wrong, but they just don't seem to work as is. The DefaultCode template worked as is.

Of course, we did make sure that the side car was plugged into Slot 4 on the cRio and that we had a motor connected to PWM 1, 2, 3 or 4 on the side car.

Based on error messages, it seems like watchdog is not pre-configured in the SimpleRobot or IterativeRobot templates.
Reply With Quote
  #4   Spotlight this post!  
Unread 01-30-2010, 10:55 AM
1951-44U's Avatar
1951-44U 1951-44U is offline
ROAR.
AKA: Phil Chang
FRC #0025 (Raider Robotix)
Team Role: Programmer
 
Join Date: Oct 2008
Rookie Year: 2007
Location: NBTHS
Posts: 34
1951-44U has a spectacular aura about1951-44U has a spectacular aura about1951-44U has a spectacular aura about
Re: Downloading Default Code Fails

Will do. Thanks so much.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
problems using gyro/adc code with camera default code tanstaafl Programming 7 01-22-2006 10:09 PM
Code error on RC after downloading "bells and whistles" version of Kevins camera code DanDon Programming 6 01-10-2006 05:07 PM
Code runs only once, fails on reset roknjohn Programming 7 02-21-2005 07:24 PM
Code suddenly fails to initialize miketwalker Programming 11 02-19-2005 02:23 PM
Downloading the DEfault program gjibben Programming 1 02-11-2004 08:20 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:19 PM.

The Chief Delphi Forums are sponsored by Innovation First International, Inc.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © Chief Delphi