OCCRA
Go to Post Oh, and your t-square and pencil can't crash, unlike your laptop :D - scottydoh [more]
Home
Go Back   Chief Delphi > Technical > Programming
CD-Events   CD-Media   CD-Spy   FRC-Spy  
portal register members calendar search Today's Posts Mark Forums Read FAQ rules

 
Closed Thread
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1   Spotlight this post!  
Unread 02-25-2010, 10:06 PM
CeciliaC CeciliaC is offline
Registered User
FRC #3335
 
Join Date: Feb 2010
Location: Houston
Posts: 1
CeciliaC is an unknown quantity at this point
Unable to set up wireless

I followed the directions in the manual for rookie wireless setup step-by-step, but when it comes to the last step (unplug the bridge and try to talk to it wirelessly) it can't find it. When the bridge is plugged into the router, we can ping it and access the pages to set it up with without any problems.

Also, we have tried the following steps to fix it, to no avail:
-turn off ClassmatePC built in wireless
-power down the bridge and router for an extended period, then power up and see if it works

If anyone who has experienced similar problems could give us help, we would be extremely grateful.
  #2   Spotlight this post!  
Unread 02-26-2010, 12:05 AM
eugenebrooks eugenebrooks is offline
Team Role: Engineer
AKA: Dr. Brooks
no team (WRRF)
 
Join Date: Jan 2004
Rookie Year: 2001
Location: Livermore, CA
Posts: 601
eugenebrooks has a reputation beyond reputeeugenebrooks has a reputation beyond reputeeugenebrooks has a reputation beyond reputeeugenebrooks has a reputation beyond reputeeugenebrooks has a reputation beyond reputeeugenebrooks has a reputation beyond reputeeugenebrooks has a reputation beyond reputeeugenebrooks has a reputation beyond reputeeugenebrooks has a reputation beyond reputeeugenebrooks has a reputation beyond reputeeugenebrooks has a reputation beyond repute
Re: Unable to set up wireless

Set the bridge for 2.4ghz OR 5ghz

Eugene
  #3   Spotlight this post!  
Unread 02-26-2010, 08:59 AM
Unsung FIRST Hero
Greg Needel Greg Needel is offline
Lets do this....
FRC #2848 (All-sparks)
Team Role: Engineer
 
Join Date: Jan 2002
Rookie Year: 2002
Location: Dallas, TX
Posts: 2,890
Greg Needel has a reputation beyond reputeGreg Needel has a reputation beyond reputeGreg Needel has a reputation beyond reputeGreg Needel has a reputation beyond reputeGreg Needel has a reputation beyond reputeGreg Needel has a reputation beyond reputeGreg Needel has a reputation beyond reputeGreg Needel has a reputation beyond reputeGreg Needel has a reputation beyond reputeGreg Needel has a reputation beyond reputeGreg Needel has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to Greg Needel Send a message via Skype™ to Greg Needel
Re: Unable to set up wireless

Quote:
Originally Posted by eugenebrooks View Post
Set the bridge for 2.4ghz OR 5ghz

Eugene

I'll echo this. There is a typo in the manual that says to set the router to 2.4 GHZ while it leaves the game adapter at 5ghz. From my limited experience I have not seen a difference between the two for driving around. The main thing you need to do is have the same setting on both router and game adapter
__________________
Greg Needel│www.robogreg.com
Director of the Innovation Gym, Lyle School of Engineering, Southern Methodist University
  #4   Spotlight this post!  
Unread 02-28-2010, 03:18 PM
nathanww nathanww is offline
Hacker
FRC #1678 (Citrus Circuits)
Team Role: Programmer
 
Join Date: Dec 2008
Rookie Year: 2007
Location: Davis, CA
Posts: 224
nathanww is just really nicenathanww is just really nicenathanww is just really nicenathanww is just really nice
Re: Unable to set up wireless

Set both to 5 ghz. The 5 ghz spectrum is better suited(right now) for robotics and other applications that require reliable connections.
__________________
Get yer robot source code here!
  #5   Spotlight this post!  
Unread 02-28-2010, 03:32 PM
Joe Ross's Avatar Unsung FIRST Hero
Joe Ross Joe Ross is offline
Registered User
FRC #0330 (Beachbots)
Team Role: Engineer
 
Join Date: Jun 2001
Rookie Year: 1997
Location: Los Angeles, CA
Posts: 7,902
Joe Ross has a reputation beyond reputeJoe Ross has a reputation beyond reputeJoe Ross has a reputation beyond reputeJoe Ross has a reputation beyond reputeJoe Ross has a reputation beyond reputeJoe Ross has a reputation beyond reputeJoe Ross has a reputation beyond reputeJoe Ross has a reputation beyond reputeJoe Ross has a reputation beyond reputeJoe Ross has a reputation beyond reputeJoe Ross has a reputation beyond repute
Re: Unable to set up wireless

Quote:
Originally Posted by nathanww View Post
Set both to 5 ghz. The 5 ghz spectrum is better suited(right now) for robotics and other applications that require reliable connections.
Rookie teams got a router that only supports 2.4 ghz.
Closed Thread


Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wireless Thermometer Wireless Data C222 Technical Discussion 9 01-11-2010 07:01 AM
unable to deploy SL8 NI LabVIEW 1 02-17-2009 08:02 PM
Unable to set team number Erebos FRC Control System 4 01-27-2009 04:00 PM
Unable to re-image cRIO slavik262 FRC Control System 4 12-09-2008 08:05 PM
Unable to resolve ADC_CH0 p_a_3 Programming 4 02-03-2008 12:42 AM


All times are GMT -5. The time now is 11:36 AM.

The Chief Delphi Forums are sponsored by Innovation First International, Inc.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © Chief Delphi