OCCRA
Go to Post FIRST... (is) just as human as we are. (except now in game hint season when they are big meanies) - Tetraman [more]
Home
Go Back   Chief Delphi > Technical > Electrical > CAN
CD-Media   CD-Spy  
portal register members calendar search Today's Posts Mark Forums Read FAQ rules

 
Reply
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1   Spotlight this post!  
Unread 02-16-2016, 03:47 PM
ram112358 ram112358 is offline
Registered User
FRC #3502
 
Join Date: Jan 2015
Location: Tallahassee
Posts: 9
ram112358 is an unknown quantity at this point
Inconsistent Talon LED's

Here at 3502 we're having issues with out Talon SRXs running over the CAN bus. When we have 5 Talon's wired in running from the RoboRio, through the Talons, and to the PDP with the terminating resistor pin selected (measured to 120 ohms with a multimeter), everything works as expected. If we add any of our other four Talons into the loop (before the PDP) things start to get really strange. The fist time we boot the robot, all the lights blink correctly and we can see all 6 Talons in the RoboRio web interface, on subsequent reboots of the robot however the light patterns become rather inconsistent. A few different patterns occur, seemingly at random, lights on all connected Talons are red, lights on all connected Talons blink mostly amber but every few blinks the led's would all flash red with much regularity, or they would blink red with the occasional amber light. All of these would happen to every Talon regardless of if we were shaking the robot, CAN connections, or letting everything sit still. When we us a multi meter in DC mode and connect it to either connection of the battery we get a short .4 volt spike before it drains quickly to zero it seems like our frame is not isolated from the electronics, do you think this could be causing our problem?

We've read through other posts here and all the Talon documentation with no avail, could you give us a list of troubleshooting suggestions or do you have any insight you might give us?
Reply With Quote
  #2   Spotlight this post!  
Unread 02-16-2016, 04:07 PM
17lbrannan 17lbrannan is offline
Laura Brannan
FRC #0128 (The Botcats)
 
Join Date: Jan 2015
Rookie Year: 2014
Location: Ohio
Posts: 12
17lbrannan is an unknown quantity at this point
Re: Inconsistent Talon LED's

Team 128 is having the exact same problem- when we enter a 7th talon into our loop our robot won't work properly. Only two of our CIMS are working, and the rest of the talons read that they are drawing 0 amps. The lights corrected themselves once we re-imaged the roboRIO, so I recommend trying that
Reply With Quote
  #3   Spotlight this post!  
Unread 02-16-2016, 08:43 PM
ram112358 ram112358 is offline
Registered User
FRC #3502
 
Join Date: Jan 2015
Location: Tallahassee
Posts: 9
ram112358 is an unknown quantity at this point
Re: Inconsistent Talon LED's

Our problems seemed to be all resolved by rewiring everything, changing up the Device ID's of everything, and realizing that the B/CAL buttons on some of our Talons were stuck in the down position.
Reply With Quote
  #4   Spotlight this post!  
Unread 02-17-2016, 09:34 AM
Mike Copioli's Avatar
Mike Copioli Mike Copioli is offline
You make it pretty We make it dance
no team (Retired(3539, 217))
Team Role: Engineer
 
Join Date: Jan 2006
Rookie Year: 2001
Location: Romeo
Posts: 455
Mike Copioli has a reputation beyond reputeMike Copioli has a reputation beyond reputeMike Copioli has a reputation beyond reputeMike Copioli has a reputation beyond reputeMike Copioli has a reputation beyond reputeMike Copioli has a reputation beyond reputeMike Copioli has a reputation beyond reputeMike Copioli has a reputation beyond reputeMike Copioli has a reputation beyond reputeMike Copioli has a reputation beyond reputeMike Copioli has a reputation beyond repute
Re: Inconsistent Talon LED's

Quote:
Originally Posted by ram112358 View Post
Our problems seemed to be all resolved by rewiring everything, changing up the Device ID's of everything, and realizing that the B/CAL buttons on some of our Talons were stuck in the down position.
I want to make it very clear that when a Talon SRX cal button is stuck, it will NOT affect the CAN bus in any way what so ever.

This teams issue was with there device ID's not being unique and has nothing to do with the CAL button being stuck.

I encourage all teams to thoroughly read the documentation that is available at the links below and to contact support@ctr-electronics.com if the information available does not help solve your issue.

http://www.ctr-electronics.com/Talon...e%20Manual.pdf

http://www.ctr-electronics.com/Talon...;s%20Guide.pdf
__________________
Mike Copioli
CTRE Hardware Engineer
http://www.ctr-electronics.com

Team 3539 The Byting Bull Dogs
2013 Michigan State Champions
Team 217 The Thunder Chickens
2006 World Champions
2008 World Champions
2009 Michigan State Champions
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:59 PM.

The Chief Delphi Forums are sponsored by Innovation First International, Inc.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © Chief Delphi