Go to Post I saw a big opening in the bees section and asked if we could sit for this match and was told we were welcome to sit there. Your team made space for about 15 of my team members that came with me. - Debbie [more]
Home
Go Back   Chief Delphi > Technical > Programming
CD-Media   CD-Spy  
portal register members calendar search Today's Posts Mark Forums Read FAQ rules

 
Closed Thread
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1   Spotlight this post!  
Unread 01-19-2004, 12:38 AM
billstu billstu is offline
Registered User
#0835
 
Join Date: Jan 2004
Location: Michigan
Posts: 3
billstu is an unknown quantity at this point
IFI Loader problems

Has anyone had any strange IFI problems...

For some reason after clicking on download (after selecting the Hex file) my computer gets a blue screen of death... then reboots... It happens fairly quickly so I can't tell you what is reported on the blue screen...

I have a Toshiba Satellite, 512 MB Ram, 2.6 Ghz P4, XP Home SP1

??? lmk Thanks
  #2   Spotlight this post!  
Unread 01-19-2004, 07:31 AM
Unsung FIRST Hero
Mike Betts Mike Betts is offline
Electrical Engineer
no team
Team Role: Engineer
 
Join Date: Dec 2001
Rookie Year: 1995
Location: Homosassa, FL
Posts: 1,442
Mike Betts has a reputation beyond reputeMike Betts has a reputation beyond reputeMike Betts has a reputation beyond reputeMike Betts has a reputation beyond reputeMike Betts has a reputation beyond reputeMike Betts has a reputation beyond reputeMike Betts has a reputation beyond reputeMike Betts has a reputation beyond reputeMike Betts has a reputation beyond reputeMike Betts has a reputation beyond reputeMike Betts has a reputation beyond repute
Re: IFI Loader problems

Quote:
Originally Posted by billstu
Has anyone had any strange IFI problems...

For some reason after clicking on download (after selecting the Hex file) my computer gets a blue screen of death... then reboots... It happens fairly quickly so I can't tell you what is reported on the blue screen...

I have a Toshiba Satellite, 512 MB Ram, 2.6 Ghz P4, XP Home SP1

??? lmk Thanks
I have never seen this. I use XP Home and have had no issues. Assuming your computer does not have a serial port, I would suspect your USB to Serial converter driver is at fault. Do a search for USB on these fori and you will find several threads which talk of problems with some converters.

Good luck.
__________________
Mike Betts

Alumnus, Team 3518, Panthrobots, 2011
Alumnus, Team 177, Bobcat Robotics, 1995 - 2010
LRI, Connecticut Regional, 2007-2010
LRI, WPI Regional, 2009 - 2010
RI, South Florida Regional, 2012 - 2013

As easy as 355/113...
  #3   Spotlight this post!  
Unread 01-19-2004, 01:06 PM
Astronouth7303's Avatar
Astronouth7303 Astronouth7303 is offline
Why did I come back?
AKA: Jamie Bliss
FRC #4967 (That ONE Team)
Team Role: Mentor
 
Join Date: Jan 2004
Rookie Year: 2004
Location: Grand Rapids, MI
Posts: 2,071
Astronouth7303 has much to be proud ofAstronouth7303 has much to be proud ofAstronouth7303 has much to be proud ofAstronouth7303 has much to be proud ofAstronouth7303 has much to be proud ofAstronouth7303 has much to be proud ofAstronouth7303 has much to be proud ofAstronouth7303 has much to be proud ofAstronouth7303 has much to be proud ofAstronouth7303 has much to be proud of
Re: IFI Loader problems

Quote:
Originally Posted by billstu
Has anyone had any strange IFI problems...

For some reason after clicking on download (after selecting the Hex file) my computer gets a blue screen of death... then reboots... It happens fairly quickly so I can't tell you what is reported on the blue screen...

I have a Toshiba Satellite, 512 MB Ram, 2.6 Ghz P4, XP Home SP1

??? lmk Thanks
I have had problems with the loader, too. In My case, a legacy device claims an IRQ that COM2 uses. But mine just locks up.

Common Troubleshooting Steps:
1. Check What port your cable is connected to, and what COM Loader is using
2. Change What port your using
3. Check your hardware settings (Turn FIFO buffers off, just in case)
4. Reboot
5. Reinstall IFI_Loader
6. Recompile
7. E-mail IFI. they're real nice.

Some not-so-common Steps:
8. Remove unnecesary hardware (Modems frequently take the place of a COM port)
9. Barrow your friend's boot drive and use that (put hex on floppy)
10. Try safe mode
11. Is it actually a COM port?
12. Remove COM Mice (Use PS/2 or USB, if you can)
13. Check Bot
14. Check cable
  #4   Spotlight this post!  
Unread 01-19-2004, 02:11 PM
Bharat Nain's Avatar
Bharat Nain Bharat Nain is offline
Registered User
no team
Team Role: Alumni
 
Join Date: Jan 2004
Rookie Year: 2003
Location: New York
Posts: 2,004
Bharat Nain has a reputation beyond reputeBharat Nain has a reputation beyond reputeBharat Nain has a reputation beyond reputeBharat Nain has a reputation beyond reputeBharat Nain has a reputation beyond reputeBharat Nain has a reputation beyond reputeBharat Nain has a reputation beyond reputeBharat Nain has a reputation beyond reputeBharat Nain has a reputation beyond reputeBharat Nain has a reputation beyond reputeBharat Nain has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to Bharat Nain Send a message via MSN to Bharat Nain
Re: IFI Loader problems

Quote:
Originally Posted by billstu
Has anyone had any strange IFI problems...

For some reason after clicking on download (after selecting the Hex file) my computer gets a blue screen of death... then reboots... It happens fairly quickly so I can't tell you what is reported on the blue screen...

I have a Toshiba Satellite, 512 MB Ram, 2.6 Ghz P4, XP Home SP1

??? lmk Thanks

Blue Screen ... It hapenned to me with some other hardware stuff, I re-installed XP, and it worked fine thereafter. Try that if nothing works.
__________________
-= Bharat Nain =-

Whatever you do, you need courage. Whatever course you decide upon, there is always someone to tell you that you are wrong. There are always difficulties arising that tempt you to believe your critics are right. To map out a course of action and follow it to an end requires some of the same courage that a soldier needs. Peace has its victories, but it takes brave men and women to win them. - Ralph Waldo Emerson
  #5   Spotlight this post!  
Unread 01-20-2004, 12:29 AM
billstu billstu is offline
Registered User
#0835
 
Join Date: Jan 2004
Location: Michigan
Posts: 3
billstu is an unknown quantity at this point
Re: IFI Loader problems

I am using the usb to serial adapter... it turns out that I wasn't configuring the ifi app with the correct com port for the adapter. It was still weird getting that bsd... somewhere there is a bug to be squashed.

Thanks for the quick replies!

BS
  #6   Spotlight this post!  
Unread 01-31-2004, 03:59 AM
WizardOfAz's Avatar
WizardOfAz WizardOfAz is offline
Lead Mentor
AKA: Bill Bennett
FRC #1011 (CRUSH)
Team Role: Engineer
 
Join Date: Mar 2003
Rookie Year: 2002
Location: Tucson, AZ
Posts: 101
WizardOfAz will become famous soon enough
Send a message via AIM to WizardOfAz
Re: IFI Loader problems

Just tried to switch from my laptop (working fine) to the computer in the shop for s/w development. The IFI_LOADER downloads the .hex file apparantly fine, but just as it is finishing we get stuck. Specifically:

the download window says "programming"
the terminal window pops up but displays nothing
the PROGRAM STATE light on the RC (EDURC in this case) stays orange
if I turn off then on the RC it's still orange

However, if I download the code from my laptop then use the shop computer IFI_LOADER to display the terminal window only (no download) it works fine.

Anybody seen this or have a suggestion? I will try a different com port when I go in later this morning, the computer has two.

Bill
  #7   Spotlight this post!  
Unread 01-31-2004, 07:39 AM
WizardOfAz's Avatar
WizardOfAz WizardOfAz is offline
Lead Mentor
AKA: Bill Bennett
FRC #1011 (CRUSH)
Team Role: Engineer
 
Join Date: Mar 2003
Rookie Year: 2002
Location: Tucson, AZ
Posts: 101
WizardOfAz will become famous soon enough
Send a message via AIM to WizardOfAz
Re: IFI Loader problems

Tried com2, no difference. Upgraded com driver, that didn't help either. Upgraded to most recent (1.07) IFI_LOADER, still same problem. Anybody got an idea?
  #8   Spotlight this post!  
Unread 02-12-2004, 05:42 PM
Tridelvior Tridelvior is offline
Windbringer
#0348
Team Role: Programmer
 
Join Date: Jan 2004
Location: Norwell, Massachusetts
Posts: 13
Tridelvior is an unknown quantity at this point
Re: IFI Loader problems

I just got the blue screen and have been getting the blank terminal window for a while now. I have no idea what made it do that.
__________________
Team 348 Programmer/Animator/Slacker

Minion #341
  #9   Spotlight this post!  
Unread 02-12-2004, 06:57 PM
Tridelvior Tridelvior is offline
Windbringer
#0348
Team Role: Programmer
 
Join Date: Jan 2004
Location: Norwell, Massachusetts
Posts: 13
Tridelvior is an unknown quantity at this point
Re: IFI Loader problems

oh goody. I just had the problem with the orange lights also. bad. very bad. HELP!!!!!!
__________________
Team 348 Programmer/Animator/Slacker

Minion #341
  #10   Spotlight this post!  
Unread 02-13-2004, 08:10 AM
Ryan M. Ryan M. is offline
Programming User
FRC #1317 (Digital Fusion)
Team Role: Programmer
 
Join Date: Jan 2004
Rookie Year: 2004
Location: Ohio
Posts: 1,507
Ryan M. has much to be proud ofRyan M. has much to be proud ofRyan M. has much to be proud ofRyan M. has much to be proud ofRyan M. has much to be proud ofRyan M. has much to be proud ofRyan M. has much to be proud ofRyan M. has much to be proud ofRyan M. has much to be proud of
Re: IFI Loader problems

Quote:
Originally Posted by WizardOfAz
Just tried to switch from my laptop (working fine) to the computer in the shop for s/w development. The IFI_LOADER downloads the .hex file apparantly fine, but just as it is finishing we get stuck. Specifically:

the download window says "programming"
the terminal window pops up but displays nothing
the PROGRAM STATE light on the RC (EDURC in this case) stays orange
if I turn off then on the RC it's still orange

However, if I download the code from my laptop then use the shop computer IFI_LOADER to display the terminal window only (no download) it works fine.

Anybody seen this or have a suggestion? I will try a different com port when I go in later this morning, the computer has two.

Bill
Is the OI on and either tethered or in radio contact to the RC? The prgram won't run unless the two are in contact, meaning the program state LED will be orange.
__________________

  #11   Spotlight this post!  
Unread 02-13-2004, 08:37 AM
WizardOfAz's Avatar
WizardOfAz WizardOfAz is offline
Lead Mentor
AKA: Bill Bennett
FRC #1011 (CRUSH)
Team Role: Engineer
 
Join Date: Mar 2003
Rookie Year: 2002
Location: Tucson, AZ
Posts: 101
WizardOfAz will become famous soon enough
Send a message via AIM to WizardOfAz
Re: IFI Loader problems

Quote:
Originally Posted by Texan
Is the OI on and either tethered or in radio contact to the RC? The prgram won't run unless the two are in contact, meaning the program state LED will be orange.
It's the EDU-RC (see above) so no tether, no OI.
It works fine (see above) with a different computer, so it's not an RC issue, except maybe as regards program download and serial port management.

Bill
  #12   Spotlight this post!  
Unread 02-13-2004, 09:40 AM
Ryan M. Ryan M. is offline
Programming User
FRC #1317 (Digital Fusion)
Team Role: Programmer
 
Join Date: Jan 2004
Rookie Year: 2004
Location: Ohio
Posts: 1,507
Ryan M. has much to be proud ofRyan M. has much to be proud ofRyan M. has much to be proud ofRyan M. has much to be proud ofRyan M. has much to be proud ofRyan M. has much to be proud ofRyan M. has much to be proud ofRyan M. has much to be proud ofRyan M. has much to be proud of
Re: IFI Loader problems

Quote:
Originally Posted by WizardOfAz
It's the EDU-RC (see above) so no tether, no OI.
It works fine (see above) with a different computer, so it's not an RC issue, except maybe as regards program download and serial port management.

Bill
Didn't see the EDU part.
__________________

  #13   Spotlight this post!  
Unread 02-13-2004, 12:58 PM
emusteve's Avatar
emusteve emusteve is offline
Registered User
AKA: Steve Martin
#0470 (Alpha Omega)
 
Join Date: Jan 2004
Location: Ypsilanti
Posts: 66
emusteve is just really niceemusteve is just really niceemusteve is just really niceemusteve is just really nice
Re: IFI Loader problems

I've had some strange results with our edubot and the IFI Loader. I often have to load the new code to the edubot 2 or 3 times before it will take. I've just learned never to assume it's my fault if the code doesn't fire up the first time. Anyone else seen this?

Steve
  #14   Spotlight this post!  
Unread 02-15-2004, 05:03 PM
n00b's Avatar
n00b n00b is offline
N00BIE!!!~
#1148 (The Saracens)
Team Role: Programmer
 
Join Date: Jan 2004
Location: Southern California
Posts: 5
n00b is an unknown quantity at this point
Re: IFI Loader problems

Quote:
Originally Posted by billstu
Has anyone had any strange IFI problems...

For some reason after clicking on download (after selecting the Hex file) my computer gets a blue screen of death... then reboots... It happens fairly quickly so I can't tell you what is reported on the blue screen...

I have a Toshiba Satellite, 512 MB Ram, 2.6 Ghz P4, XP Home SP1

??? lmk Thanks
bill:
you know what, i have the exact same problem with the exact same system... except i have a 2.8 ghz p4 ...
  #15   Spotlight this post!  
Unread 02-16-2004, 04:36 PM
Meredith Rice's Avatar
Meredith Rice Meredith Rice is offline
Registered User
None #0433 (Firebirds)
Team Role: College Student
 
Join Date: Apr 2003
Rookie Year: 2001
Location: Glenside, PA
Posts: 151
Meredith Rice has a spectacular aura aboutMeredith Rice has a spectacular aura aboutMeredith Rice has a spectacular aura about
Send a message via AIM to Meredith Rice
Re: IFI Loader problems

For the last two days, every time I try to download a program to the RC with IFI, I get this pop up dialoge box saying

Run Time Error '76':
Path Not Found

This is after I bring up IFI and browse for the .hex I want. It happens with any program, even ones I havent touched. Anyone know what this means and how to fix it?
__________________
I'm proud to be a....

~*Looks like I've got FIRST fever again*~
Closed Thread


Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
IFI Loader Keys Programming 6 02-02-2004 01:37 PM
IFI Loader for Linux rwaliany Programming 7 01-08-2004 12:48 AM
Bug in IFI Loader rwaliany Programming 2 01-06-2004 08:26 PM
IFI Loader on ME LBK Rules Programming 1 12-18-2003 04:49 PM
Radio problems -- not archiver General Forum 1 06-23-2002 09:23 PM


All times are GMT -5. The time now is 11:51 AM.

The Chief Delphi Forums are sponsored by Innovation First International, Inc.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © Chief Delphi