OCCRA
Go to Post Elgin..... ;) Will you marry me? KIDDING!!!!!!! That's yucky, everyone knows boys have cooties. - Libby K [more]
Home
Go Back   Chief Delphi > Technical > Control System
CD-Media   CD-Spy  
portal register members calendar search Today's Posts Mark Forums Read FAQ rules

 
Reply
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1   Spotlight this post!  
Unread 02-16-2010, 05:24 PM
Team_136 Team_136 is offline
Registered User
FRC #0136
 
Join Date: Jan 2009
Location: new jersey
Posts: 6
Team_136 is an unknown quantity at this point
no camera image in the dashboard

We made a new accound, downloaded Axis media control, and still in the dashboard camera image there is no picture. Does anyone know the solution to this problem.
Reply With Quote
  #2   Spotlight this post!  
Unread 02-18-2010, 02:56 PM
Mark McLeod's Avatar
Mark McLeod Mark McLeod is offline
Just Itinerant
AKA: Hey dad...Father...MARK
FRC #0358 (Robotic Eagles)
Team Role: Engineer
 
Join Date: Mar 2003
Rookie Year: 2002
Location: Hauppauge, Long Island, NY
Posts: 9,356
Mark McLeod has a reputation beyond reputeMark McLeod has a reputation beyond reputeMark McLeod has a reputation beyond reputeMark McLeod has a reputation beyond reputeMark McLeod has a reputation beyond reputeMark McLeod has a reputation beyond reputeMark McLeod has a reputation beyond reputeMark McLeod has a reputation beyond reputeMark McLeod has a reputation beyond reputeMark McLeod has a reputation beyond reputeMark McLeod has a reputation beyond repute
Re: no camera image in the dashboard

Axis Media Control is not used with the Dashboard display.

This new account, is it on the Classmate or another PC?
If it's on the Classmate then you should run the Driver Station there as well, just to keep things together.

If you're running the Dashboard on a separate PC, then the Driver Station needs to specify the IP address of that other machine (on the Setup tab).


Have you installed all the latest Updates released this past Friday?
__________________
2018 Beta Testing Results

Reply With Quote
  #3   Spotlight this post!  
Unread 02-23-2010, 03:07 PM
Team_136 Team_136 is offline
Registered User
FRC #0136
 
Join Date: Jan 2009
Location: new jersey
Posts: 6
Team_136 is an unknown quantity at this point
Re: no camera image in the dashboard

Quote:
Originally Posted by Mark McLeod View Post
Axis Media Control is not used with the Dashboard display.

This new account, is it on the Classmate or another PC?
If it's on the Classmate then you should run the Driver Station there as well, just to keep things together.

If you're running the Dashboard on a separate PC, then the Driver Station needs to specify the IP address of that other machine (on the Setup tab).


Have you installed all the latest Updates released this past Friday?
The account im talking about is the FRC/FRC for the camera. We're running the dashboard on the driver station and we also did the updates that were posted the past friday. In the camera image box it says "timeout in camera communication"

Last edited by Team_136 : 02-23-2010 at 03:21 PM.
Reply With Quote
  #4   Spotlight this post!  
Unread 02-23-2010, 06:49 PM
Radical Pi Radical Pi is offline
Putting the Jumper in the Bumper
AKA: Ian Thompson
FRC #0639 (Code Red Robotics)
Team Role: Programmer
 
Join Date: Jan 2010
Rookie Year: 2010
Location: New York
Posts: 655
Radical Pi has a spectacular aura aboutRadical Pi has a spectacular aura aboutRadical Pi has a spectacular aura about
Re: no camera image in the dashboard

you need to run the Axis Camera Setup Wizard to get the camera properly working. You also need to call (assuming C++ or Java) AxisCamera::GetInstance() at least once to initalize the camera feed. I believe Camera Open.vi in LabVIEW does the equivalent. Camera will also only work with the default camera viewer control in the dashboard (if you are editing it)
__________________

"To have no errors would be life without meaning. No strugle, no joy"
"A network is only as strong as it's weakest linksys"
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to get the camera to show images on the dashboard? whcirobotics NI LabVIEW 38 02-20-2010 11:55 AM
Lost the camera part of the dashboard... 1168Programmer FRC Control System 5 02-15-2010 10:30 AM
Displaying Camera Image in C# Dashboard PranavSathy C/C++ 12 02-08-2010 05:06 PM
Reinstall of dashboard doesn't fix camera image streaming ellisk Programming 2 01-20-2010 08:04 AM
Can we use the camera image on Dashboard this year? Jon236 Programming 1 01-11-2010 12:52 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:40 AM.

The Chief Delphi Forums are sponsored by Innovation First International, Inc.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © Chief Delphi